معماری و طراحی فضای خارجی
معرفی
معماری به عنوان اجتماعیترین هنر بشری با فضای اطراف انسان مرتبط است. حضور فضا، بنا و شهر از گذشته تا به امروز، لحظهای از زندگی روزمره بشر غایب نبوده و نخواهد بود. تمدنهای تاریخی نیز اغلب با دستاوردهای معماری باقی مانده خود، شناخته میشوند. امروزه معماری خارجی، در مباحث اصلی معماری دخیل شده و جایگاه خود را در دنیای معماری ثابت کرده است.
همانطور که هر معماری دارای روشهای مهم طراحی است، معماری خارجی نیز سبکهای معماری متعددی را در بر میگیرد. معماری خارجی از دیرباز تاکنون تأثیر عظیمی بر روی این رشته گذاشته و شیوههای مهمی از ساخت را به چالش کشیده است. در این بخش میتوانید نمونههایی از آثار معماران برتر خارجی را با سبک معماری مدرن، پست مدرن و سبک های معماری اروپایی مشاهده نمایید.
مرکز خرید حیدر علیف در جمهوری آذربایجان
مرکز فرهنگی حیدر علی اف در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان واقع شده است. این مجتمع مدرن در سایتی به مساحت ۵۷۵۰۰ متر مربع واقع است. این مرکز فرهنگی به نام رهبر دوران شوروی و رئیس جمهور، جمهوری آذربایجان حیدر علی اف نامگذاری شده است. بخاطر معماری بینظیر و خاصش، به یکی از جاذبههای دیدنی شهر باکو تبدیل شده است.
این مرکزفرهنگی توسط طراح عراقی بانوی معمار زاها حدید طراحی شده است. پس از برگزاری مسابقهای در سال ۲۰۰۷ ، شرکت معماری زاها حدید برای طراحی مرکز فرهنگی حیدر علی اُف برگزیده شد. معمار ایرانی تیم طراحی شرکت زاها حدید، خانم سارا شیخ اکبری نیز مسئولیت طراحی داخلی این پروژه را بر عهده داشته است. زاها حدید از معماران برجسته در دنیای معماری، شهرت حائز اهمیتی دارد. عموما سبک دیکانستراکشن یا ساختارشکنی در کارهای وی دیده میشود.
پس از اینکه طراحی بخش های داخلی همانند ورودی، دستشویی و حمام، اتاق خواب ها و دیگر بخشهای درونی کامل شد، حالا نوبت به طراحی فضای خارجی و اجرای آنچه نیاز بود میرسیم. هدف از استفاده از فضای بیرونی ، استفاده از هوای آزاد و لذت بردن از فضاهای سرسبز و دل نشینی است که در منطقه وجود دارد. بنابراین طراحی فضای خارجی باید به شکلی باشد که مورد رضایت ساکنان قرار گیرد و برای آنها کاربرد داشته باشد. قرارگیری و تعبیه صحیح عناصری مثل آلاچیق، منقل یا باربیکیو، استخر، پاسیو و غیره، از مهم ترین موارد در اصول طراحی و معماری نمای خارجی میباشد که تاثیر زیادی در چشم انداز نمای ویلا نیز دارد.
موزه هنرهای زیبا اویدو در اسپانیا
یکی دیگر از نمونه های معماری خارجی موزه هنر در اویدو اسپانیا است. این ساختمان توسط دفتر معماری مانگادو و همکارانش طراحی شده است. کار اصلی این گروه طراحی ساختمانهای عمومی که تحت پوشش طیف گستردهای از برنامهها، مانند فرهنگی، ورزشی و فضاهای کاری است، میباشد. همچنین دسته بندیها مانند فضا، مواد، بافت شهری، توپوگرافی و زمین ساخت برای تیم مانگادو ابزارهایی مهمی هستند. این عوامل به منظور درک روند معماری و پاسخهایی برای کاربران معاصر است.
با گسترش جدید موزه هنرهای زیبای آستوریاس، یک منطقه بسیار مهم اسپانیا، به یک مجتمع شهری متصل شده است. بدین صورت یک مجموعه عالی هنری از طریق انبساط پی در پی، در اسپانیا به وجود آورده است. پروژه بزرگ سازی جدید با تجزیه و تحلیل موزه آغاز شد.
با توجه به ساختمانهای موجود و دو مرحله بودن پروژه ، نخستین مورد مطالعه این بود که چگونه ساختمانهای موجود و جدید همراه با تعدیل تعداد قابل توجهی از توابع (دفاتر، کارگاه های بازسازی، و غیره) در مجتمع موجود با یکدیگر متحد میشوند.
با طرح چارچوب کارکردی این مجموعه به عنوان مبنا، پروژه بزرگ شدن بازتابهای خود را در دو گروهایدهها هدایت کرد. اول، آنهایی که مربوط به نقش شهری ساخت و ساز جدید است. دوم، آنهایی که از تجزیه و تحلیل دقیق تر، از جمله بازتابهای شخصی، فضاها و شخصیتی که موزه هنرهای زیبا باید در طرح داخلی آن داشته باشند، حاصل میشود.
خانه نامرئی در همپتون استرالیا
خانه نامرئی پیتر استوچبری، یک نمونه معماری خارجی در استرالیا است. این خانه در کوههای آبی نزدیک سیدنی واقع شده است. خانه نامرئی، خانهای است که به محیط غیرقابل انعکاسی آن در تالاب مرکزی نیو ساوت ولز متصل است.
از معماران برجسته استرالیا پیتر استوچبری با طراحی این خانه جایزهی خانه های استرالیا را در سال ۲۰۱۴ دریافت کرد. در اعطای این پروژه، هیئت منصفه اظهار داشت که “وجود عقب نشینی روستایی با دیدگاه فکری، این پروژه ما را متقاعد کرد که همه حرکات ایجادشده در هماهنگی با موقعیت آن است و این به خودی خود قطعه معماری بزرگی است. ”
در نظر گرفتن باغچههای گل کاری شده و فضای سبز کافی، کاشت و چینش صحیح درختان و انتخاب درست و استاندارد پوشش گیاهی موجود در فضای باز ویلا، تاثیر به سزایی را در جذابیت و شادابی محیط ویلا و تبدیل شدن آن به یک محیط فرح بخش و دل نشین میگذارد.